Logo Platform Talent voor Technologie
Wie we zijn

Wie we zijn

PTvT is het landelijke centrum van kennis, expertise en netwerken op gebied van de technologische onderwijs- en arbeidsmarkt. We verbinden beleid, praktijk en wetenschap rondom maatschappelijke vraagstukken met onderwijs, bedrijfsleven en (regionale) overheid en komen gezamenlijk tot een krachtige en praktische aanpak. Dit doen we zowel 
regionaal, nationaal als internationaal en bij voorkeur met meerjarige programma’s. 

Lees meer over PTvT en onze programma's in ons Jaarverslag 2022.

Onze visie

Technologie speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Van zorg tot horeca en van industrie tot landbouw, er is geen functie meer denkbaar zonder technologie.
Voor het concurrentievermogen van onze economie en voor het behoud van onze welvaart en ons welzijn op een duurzame manier zijn mensen met technologische skills harder nodig dan ooit. Voor technisch talent zijn er dan ook volop mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om dit talent te ontdekken en te ontplooien.

Onze missie

Iedereen heeft talent voor technologie. Wij geven inzicht over hoe je mensen kunt inspireren voor technologie, welke interventies werken en hoe je ze het beste kunt inzetten. Daarom bieden wij ondersteuning bij het opzetten van innovatief techniekonderwijs dat aansluit bij de behoeften van de beroepspraktijk. En ondersteunen wij scholen en bedrijven bij het opzetten van duurzame samenwerkingen binnen regionale netwerken en stimuleren wij hybride docentschap en een leven lang ontwikkelen.

Ons doel

Het is ons doel dat iedereen de kans krijgt en gestimuleerd wordt om zijn of haar eigen potentieel ten aanzien van technologie te ontdekken, te ontwikkelen en te onderhouden.

Cijfers en resultaat

450

Samenwerkingsverbanden in het beroepsonderwijs

2000+

Bedrijven waar wij direct mee samenwerken

325

Verschillende netwerken in het funderend onderwijs

4000+

Scholen die wij samen met onze partners bereiken

150+

Relevante en actuele vraagstukken

Werken bij PTvT

Ben jij ondernemend, creatief, leergierig en goed in organiseren? Wil jij graag werken in een innovatieve organisatie waar je veel kunt leren? Vind je het net als wij belangrijk dat alle jongeren in het onderwijs hun talenten voor technologie en ict kunnen ontdekken? En wil je een bijdrage leveren aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor voldoende bètatechnici in Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature projectleider communicatie (0,8-1 fte)

0,8-1 fte

We zoeken een projectleider communicatie die zich in wil zetten voor een betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt.

Vacature projectleider (0,7-1 fte)

0,7-1 FTE

We zoeken een projectleider die zich in wil zetten voor een betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en voldoende (bètatechnische) arbeidskrachten voor de maatschappelijke uitdagingen in Nederland!

Directie

Beatrice Boots
Beatrice Boots directeur b.boots@ptvt.nl
Pieter Moerman
Pieter Moerman directeur p.moerman@ptvt.nl

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de Platform Talent voor Technologie en de uitvoering daar van in alle denkbare aspecten.

Ab van der Touw
Ab van der Touw President-commissaris TenneT
Voorzitter 

Jan Hendrik Dronkers
Jan Hendrik Dronkers Secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Toezichthouder

Han Busker
Han Busker Voormalig voorzitter van de FNV
Toezichthouder

Renata Voss
Renata Voss Lid College van Bestuur bij stichting BOOR
Toezichthouder

Annemarie Jorritsma
Annemarie Jorritsma Lid Eerste Kamer der Staten-Generaal
Toezichthouder

Hans de Jong
Hans de Jong Commissaris bij diverse publiek en private organisaties
Toezichthouder