Logo Platform Talent voor Technologie
Wie we zijn

Wie we zijn

PTvT is het landelijke centrum van kennis, expertise en netwerken op gebied van technologische onderwijs en de technologische arbeidsmarkt. We verbinden beleid, praktijk en wetenschap rondom maatschappelijke vraagstukken met onderwijs, bedrijfsleven en (regionale) overheid en komen gezamenlijk tot een krachtige en praktische aanpak. Dit doen we zowel 
regionaal, nationaal als internationaal en bij voorkeur met meerjarige programma’s. 

Lees meer over PTvT en onze programma's in ons Jaarverslag 2022.

Onze missie

Iedereen heeft talent voor technologie. Het is onze missie te zorgen dat iedereen de kans krijgt en gestimuleerd wordt om hun eigen potentieel op het gebied van technologie te ontdekken, te ontwikkelen en te behouden!

Onze visie

Technologie wordt steeds meer een integraal onderdeel van onze maatschappij. Technologische ontwikkelingen zijn onmisbaar voor het realiseren van de transities die onze welvaart en welzijn duurzaam beschermen en ons concurrentievermogen versterken. Van de zorg tot de horeca, industrie en landbouw, technologie is alomtegenwoordig in diverse beroepen. Het verwerven van technische en digitale vaardigheden is cruciaal voor iedereen om hun kansen in zowel de samenleving als op de arbeidsmarkt te vergroten. Daarom is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om deze vaardigheden op te doen en te blijven ontwikkelen. Hiervoor is samenwerking tussen onderwijs, bedrijven, overheden en (kennis)organisaties essentieel. Zo kunnen we zorgen voor voldoende technische en digitale talenten en een schonere, veiligere en duurzamere toekomst voor Nederland realiseren.

Onze aanpak

In onze aanpak staan twee elementen centraal: samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven én regionale uitvoering. We stimuleren het opzetten van duurzame regionale publiek-private samenwerkingen met een gezamenlijk eigenaarschap van onderwijs, bedrijven en overheid. Deze samenwerkingen ondersteunen we met onze kennis van beleid, wetenschap, data en praktijk bij het vormgeven van een doeltreffende regionale aanpak om mensen te inspireren voor technologie. Dit kan zijn bij het ontwikkelen van innovatief en praktijkgericht technologieonderwijs, het stimuleren van initiatieven voor leven lang ontwikkelen en bij het initiëren van hybride docentschap. Zo werken we met landelijk, regionale en lokale partners samen aan voldoende talenten voor technologie!

Cijfers en resultaat

550

Samenwerkingsverbanden in het beroepsonderwijs

2000+

Bedrijven waar wij direct mee samenwerken

325

Verschillende netwerken in het funderend onderwijs

4000+

Scholen die wij samen met onze partners bereiken

150+

Relevante en actuele vraagstukken

Werken bij PTvT

Ben jij ondernemend, creatief, leergierig en goed in organiseren? Wil jij graag werken in een innovatieve organisatie waar je veel kunt leren? Vind je het net als wij belangrijk dat alle jongeren in het onderwijs hun talenten voor technologie en ict kunnen ontdekken? En wil je een bijdrage leveren aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor voldoende bètatechnici in Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature: projectleider communicatie

0,8 - 1 fte Den Haag

Je speelt een sleutelrol in een dynamisch team en draagt bij aan een innovatieve leeromgeving voor kinderen

Vacature: Projectleider Groenpact

0,8 - 1 fte Den Haag

Wil jij jouw passie voor een duurzame toekomst omzetten in actie? Als ondernemende en creatieve projectleider voor Groenpact, help je mee aan het vormgeven van een groenere en digitale arbeidsmarkt.

Vacature: Senior projectleider human capital ‘groene transities’

0,8 - 1 fte Den Haag

Sta aan de frontlinie van de waterstoftransitie! Als senior projectleider ontwikkel je vaardige vakmensen voor groene transities, bouw je communities, leg je slimme verbindingen en adviseer je initiat

Directie

Beatrice Boots
Beatrice Boots directeur b.boots@ptvt.nl
Pieter Moerman
Pieter Moerman directeur p.moerman@ptvt.nl

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de Platform Talent voor Technologie en de uitvoering daar van in alle denkbare aspecten.

Ab van der Touw
Ab van der Touw President-commissaris TenneT
Voorzitter 

Jan Hendrik Dronkers
Jan Hendrik Dronkers Secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Toezichthouder

Han Busker
Han Busker Voormalig voorzitter van de FNV
Toezichthouder

Renata Voss
Renata Voss Lid College van Bestuur bij stichting BOOR
Toezichthouder

Annemarie Jorritsma
Annemarie Jorritsma Lid Eerste Kamer der Staten-Generaal
Toezichthouder

Hans de Jong
Hans de Jong Commissaris bij diverse publiek en private organisaties
Toezichthouder