Logo Platform Talent voor Technologie

Europese verkiezingen: STEM-onderwijs verdient hoge prioriteit op politieke agenda

In de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen van 6-9 juni 2024 brengt de EU STEM Coalitie, samen met partners zoals PTvT, het belang van STEM-onderwijs onder de aandacht. In een vandaag gepubliceerd artikel in Nachrichten wordt het cruciale belang van goed STEM-onderwijs in Europa benadrukt.

Het is essentieel voor het Europese concurrentievermogen dat jongeren goede basisvaardigheden hebben in wiskunde en natuurwetenschappen. Uit cijfers blijkt dat ongeveer 30% van de Europese jongeren deze vaardigheden mist. Daarom hebben de belangrijkste Europese belanghebbenden in februari een memorandum ondertekend. EU-commissaris Iliana Ivanova onderstreepte daarbij de urgentie en benadrukte dat de EU zich ten doel heeft gesteld dit percentage tegen 2030 terug te dringen tot minder dan 15%.

Susanne Jakobs van het Zentrum für Innovation und Technik in NRW (ZENIT) benadrukt in het artikel de noodzaak van het hervormen van het technisch onderwijs. Ze wijst op het belang van workshops en praktische ervaringen zonder beoordelingsdruk. Als voorbeeld van effectieve onderwijsinitiatieven noemt zij het Nederlandse Techkwadraat en het Duitse zdi.NRW-netwerk.

Lees hier het hele artikel.

Nachrichten is een platform dat zich richt op samenwerking tussen Nederland en Duitsland, met verhalen over innovatie en nieuwe samenwerkingsvormen, en vertegenwoordigt 30.000 Nederlandse bedrijven die nauwer willen samenwerken met Duitse collega's.

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!