Logo Platform Talent voor Technologie

EU Coalitie pleit voor investeringen in STEM-onderwijs

In aanloop naar de Europese verkiezingen in juni organiseerde Platform Talent voor Technologie, als coördinator van de EU STEM Coalition, op 29 februari in Brussel 'STEM for the Future of Europe'. Het doel van deze bijeenkomst was om de aandacht te vestigen op het belang van STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) en STEM-onderwijs.

Met het oog op de huidige en toekomstige beleidsprioriteiten van de EU (energietransitie, digitalisering, opstarten halfgeleiderindustrie, versterken gezondheidszorg en defensieindustrie) zijn STEM-vaardigheden van essentieel belang. Het huidige STEM-onderwijssysteem schiet daar echter in tekort. Zowel voor wat betreft primair-, voortgezet-, beroeps- als hoger onderwijs.  

Het evenement werd ingeluid met een positieve noot door een videobericht van Iliana Ivanova, Eurocommissaris voor Onderwijs & Innovatie, waarin zij haar waardering uitsprak voor de inspanningen van de EU STEM Coalition in het bevorderen van STEM-onderwijs in Europa.

Experts uit diverse landen en regio's deelden daarna succesvolle STEM-initiatieven en benadrukten hoe STEM-vaardigheden de kern vormen van EU's toekomstige ontwikkeling en concurrentievermogen. Beatrice Boots (voorzitter EU STEM Coalition) en FrançoiseChombar (CEO van Melexis) overhandigden een memorandum aan Jan Jambon, Minister-President van Vlaanderen, waarin wordt opgeroepen tot betere STEM-beleidsmaatregelen en implementatie.

Bekijk de video voor een impressie van de dag.

Eustem290224 2

De EU STEM Coalition is een netwerk van nationale en regionale organisaties die werkt aan het versterken en diversifiëren van STEM-onderwijs in Europa. De 46 STEM-platforms uit 21 landen die ons netwerk vertegenwoordigt, zijn belast met de coördinatie en uitvoering van nationale / regionale (STEM-)vaardighedenstrategieën. Via hun grootschalige programma-infrastructuur bereiken ze de meerderheid van de studenten, leraren en instellingen in hun specifieke contexten. 

om deze video te bekijken.

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde berichten en publicaties