Logo Platform Talent voor Technologie
1 januari 2022 SLIM

Mensen meenemen in verandering hoe doe je dat?

Je hebt een idee voor het bijscholen van je personeel waarmee je het verschil maakt, daar ben je van overtuigd. Zelf weet je precies waarom juist dit een fantastische oplossing is. Maar hoe zorg je ervoor dat ook anderen je idee omarmen? Hoe krijg je ze zover dat ze meedoen met de activiteiten of de methode gaan gebruiken? Of misschien nog wel nog belangrijker: hoe voorkom je dat ze afhaken of hun hakken diep in het zand zetten?

Annemarie Mars, een bevlogen veranderkundige, helpt organisaties al jaren met het realiseren van verandering. We vroegen haar wat weerstand is en wat je kunt doen om daar doorheen te breken. Wat betekent het als mensen niet reageren op wat je zegt en zijn er dingen die je beter kunt laten? We namen het gesprek op en maakten er drie korte films van. Daarin reikt ze je een heldere taal en praktische handvatten aan om mensen mee te krijgen.

We kijken we met verschillende ‘schijnwerpers’ naar de verandering die we willen realiseren. De schijnwerper 'reacties' belicht het gedrag van de ander, bij 'richting' kijken we naar de inhoud en bij 'ruimte' behandelen we de aanpak.

Een uitkomst voor iedere projectleider die tegen de bekende muur van onwil aanloopt en wel wat tips kan gebruiken.