Logo Platform Talent voor Technologie
17 oktober 2013 Jet-Net

De 7 werelden van techniek

Hulpmiddel om jongeren een aantrekkelijk en realistisch beeld te geven van werken in de bèta en techniek. 

om deze video te bekijken.

1. Mens & Gezondheid
In de wereld van Mens & Gezondheid draait alles om mensen beter en gezonder te maken. Mét behulp van de nieuwste technische toepassingen. In deze wereld werkt men aan het ontwerpen, maken, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen. Bekijk hier de toelichtende video.

2. Energie, Water & Veiligheid
In de wereld van Energie, Water & Veiligheid werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat. In deze wereld zet men zich in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf. Bekijk hier de toelichtende video.

3. Voeding & Natuur
In de wereld van Voeding & Natuur is de grote uitdaging om de steeds groeiende wereldbevolking van genoeg en gezond voedsel te blijven voorzien. Én tegelijkertijd te zorgen dat het in balans met de natuur gebeurt. Hier draagt iedereen bij aan een betere wereld. Bekijk hier de toelichtende video.

4. Wonen, Werken & Verkeer
Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte. In de wereld van Wonen, Werken & Verkeer wordt aan deze uitdaging voor de toekomst gewerkt. Bekijk hier de toelichtende video.

5. Ontwerp, Productie & Wereldhandel
In deze wereld bedenken, ontwerpen, maken en verkopen we producten en diensten die de wereldeconomie draaiende houden. Om alles op te slaan en te vervoeren zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. In de wereld van Ontwerp, Productie & Wereldhandel vertrouwt men hiervoor op techniek. Op deze manier wordt er in deze wereld bijgedragen aan de handel over de hele wereld. Bekijk hier de toelichtende video.

6. Digitaal, Media & Entertainment
In de wereld van Digitaal, Media & Entertainment realiseert iedereen zicht dat bijna alles in ons dagelijks leven verloopt via mobiel of computer. En dat we op allerlei manieren steeds meer digitaal met elkaar verbonden zijn. Dat betekent wel dat dit veilig moet kunnen: volop werk voor digi-specialisten dus. Bekijk hier de toelichtende video.

7. Hi-tech & Science
In de wereld van Hi-tech & Science wordt voortdurend naar de grenzen van techniek gezocht. En is het de uitdaging om daar zelfs overheen te gaan. In deze wereld werkt iedereen aan nieuwe ideeën die de wereld kunnen veranderen. Bekijk hier de toelichtende video.

Meer informatie over de 7 werelden van techniek vind je hier

Bijlages en downloads

Beschrijving van de 7 werelden (.pdf)
Visuals de 7 werelden (.zip)
Iconen de 7 werelden (.zip)