Logo Platform Talent voor Technologie

Toegepast onderzoek speelt grote rol in transities

PTvT is op vele fronten actief om actuele en relevante informatie over technologisch onderwijs en arbeidsmarkt bijeen te brengen en te delen. Zo ook binnen het internationale project AIRinVET waarbij het draait om stimuleren van het Europees economisch concurrentievermogen en het ondersteunen van de groene en digitale transities. Toegepaste innovatie en onderzoek speelt daar een belangrijke rol in. Een speciaal voor dit doeleinde gemaakte video laat zien hoe.

Binnen het project AIRinVET, wat staat voor Applied Innovation & Research in Vocational Training & Education, werken verschillende landen samen. Het doel: zorgen dat het Europees economisch concurrentievermogen toeneemt. Dit gebeurt door het bevorderen van toegepaste innovatie en onderzoek in het beroepsonderwijs en het bevorderen van de innovatiekracht van het mkb.

Voor dit Europese project met een looptijd van 2 jaar, werkt PTvT in Nederland samen met ISSO, het kennisinstituut voor de bouw- en installatiebranche, en met Techniek Nederland. Samen maakten ze op de Spark Campus in Den Bosch een video, om de voordelen van toegepast onderzoek en de samenwerking tussen mkb en beroepsonderwijs onder de aandacht te brengen.

Meer informatie over AIRinVET vind je hier

om deze video te bekijken.

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!