Logo Platform Talent voor Technologie

Aanhaken en opschalen

Ons land kampt met een groeiend lijstje uitdagingen. Maar waar zijn de mensen die het moeten doen? En hoe komen ze aan de juiste competenties? De antwoorden zijn dichterbij dan je denkt, stelt Pieter Moerman, directeur van Platform Talent voor Technologie in een vandaag verschenen opinieartikel in Binnenlands Bestuur.

‘Ons land kampt met een groeiende lijst uitdagingen maar de technische geschoolde mensen die dit moeten uitvoeren zijn er niet. Dit terwijl Nederland wel 1,2 miljoen mensen kent die aan de zijlijn staan. Voor mij is het glashelder: de tijd van vrijblijvend experimenteren is voorbij; opschalen en aanhaken is het devies!, aldus Moerman.

Volgens Moerman is er maar één denkbare aanpak om dit te doorbreken namelijk een continue en intense kruisbestuiving tussen beroepsonderwijs, mkb, gemeentes en provincies. Met het mkb, als motor van onze economie, daarbij als spin in het web. ‘De blauwdruk van deze werkwijze ligt er al.’ Hij roept bestuurders op om het wiel niet op niet uit te vinden maar aan te haken op de honderden publiek-private samenwerkingsverbanden die er al zijn.

Lees hier de column

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!