Logo Platform Talent voor Technologie

15 nieuwe Centers of Vocational Excellence

De Europese Commissie heeft 15 nieuwe Centers of Vocational Excellence (CoVE's) goedgekeurd. Centers of Vocational Excellence zijn de Europese tegenhangers van publiek-private samenwerkingen (pps'en) in Nederland. Zes van deze initiatieven hebben een Nederlands tintje.

CoVE’s zijn internationale netwerken van partners die regionale skills ecosystemen opzetten om jongeren en volwassenen uit te rusten met de vaardigheden die ze nodig hebben in de snel veranderende wereld. Ze dragen bij aan hoogwaardige werkgelegenheid, voortdurende carrièrekansen, regionale ontwikkeling, innovatie en samenwerking, en stimuleren zo een innovatieve, inclusieve en duurzame economie.

Elke CoVE is een broedplaats van excellentie in zijn domein, of het nu gaat om bijenteelt, sport of slimme elektriciteit. Met praktijkgerichte training, interdisciplinair leren en real-world toepassingen willen deze centra de kloof tussen onderwijs en werkveld overbruggen. Ze richten zich op opkomende trends in opkomende industrieën en helpen zo de toekomst van het beroepsonderwijs vorm te geven, terwijl ze creativiteit, vaardighedenontwikkeling en afstemming op de industrie bevorderen.

De  CoVE’s met een Nederlands tintje zijn:

  • PROMOTE biedt continue professionele training voor mensen in het strafrechtelijk systeem, gericht op succesvolle re-integratie van gedetineerden.
  • CEDCE streeft naar een pan-Europees onderwijsprogramma voor datacenters, terwijl H2CoVE zich richt op waterstofeconomie.
  • WIN4SMEs stimuleert innovatie in het mkb.
  • P4ELECS richt zich op elektrificatie.
  • CSA bevordert slimme oplossingen in de landbouw.

Meer informatie vind je hier.

om deze video te bekijken.

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!