Logo Platform Talent voor Technologie

Trofee Werken en Ontwikkelen voor Smart Makers Academy

Tim van der Voord van de Smart Makers Academy ontving vandaag de trofee Werken & Ontwikkelen 2030. Met deze prijs roemt de Provincie Noord-Holland dit succesvolle project.

Door gebruik te maken van skills in plaats van diploma's slaat dit project een innovatieve en digitale brug tussen het onderwijs en het mkb. Met de zogenaamde metroleerlijn biedt de Smart Makers Academy aantrekkelijke bijscholingstrajecten aan . Inmiddels zijn er al 500 werkenden bereikt en hebben 5000 leerlingen in de regio Zuid Kennemerland kennis gemaakt met ict en maakindustrie.

Smart Industry , het Ministerie van EZ, de Koninklijke Metaalunie, A+O metaalelectro, FME, de 3D Makers Zone, Ravo Fayat, ABI B.V. en ROC Nova College hebben de handen ineengeslagen. Zij signaleren dat de grens tussen techniek en ICT steeds meer vervaagt en zien kansen bestaande technologieën slim te combineren. Bovenop dit project heeft aanjager Tim van der Voord de link gelegd met het landelijk beleid. Via het Platform Talent voor Technologie waar Tim tegenwoordig deel van uitmaakt, wordt kennis en kunde gedeeld. Dit is van enorme toegevoegde waarde en komt volledig ten conto van Tim. Een terechte winnaar dus volgens Gerben Hillebrand Bakker, de vorige winnaar van de trofee. 

De wisseltrofee Werken & Ontwikkelen 2030 NH wordt elk half jaar uitgereikt aan een project of uitvoering die een grote bijdrage heeft geleverd aan de doelstellingen van het manifest Werken & Ontwikkelen in NH 2030; samenwerken aan een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt voor een duurzaam en groen Noord-Holland. De trofee is uitgereikt tijdens de Technologietafel op 14 december 2022 en maakt deel uit van het Manifest Werken & Ontwikkelen 2030 in Noord-Holland.

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!