Logo Platform Talent voor Technologie
27 september 2023 Vakkanjers

NOC*NSF dit schooljaar samenwerkingspartner van Vakkanjers

Het komende schooljaar draait alles bij Vakkanjers om de Olympische en Paralympische Spelen. Deze mondiale evenementen vinden volgende zomer in Parijs plaats, en vormen het centrale thema waarop jongeren hun technische vaardigheden gaan bekwamen. NOC*NSF en SportInnovator zijn de samenwerkingspartners.

Vakkanjers is een educatief programma waarin leerlingen (primair onderwijs) een oplossing bedenken voor een technisch vraagstuk. Het is een programma waar scholen en bedrijven nauw samenwerken met als doel om zowel de technische vaardigheden van jongeren als hun persoonlijke ontwikkeling een bust te geven. Elke (school)jaar staat er een ander maatschappelijke thematiek centraal. Dit jaar zijn dat dit dus Olympische Spelen en Paralympische Spelen en zijn NOC*NSF en SportInnovator de samenwerkingspartners. 

De uitdaging waar de jongeren mee aan de slag gaan: ‘innoveer de Olympische en Paralympische sporten zo dat ook in de toekomst samen maar wel duurzaam gesport wordt.’ Zo gaan leerlingen nieuwe medailles ontwikkelen, nieuwe sporten bedenken, energie opwekken uit sportprestaties en een ultieme huldiging creëren. Alles om sport nog leuker te maken of zo aan te passen dat het toegankelijk is voor iedereen. Binnen Vakkanjers werken de leerlingen samen met het regionaal bedrijfsleven. Als bedrijfscoach ondersteunen ze de teams en zorgen ze voor realisme aan de opdracht

Omdat elk jaar bij Vakkanjers een ander thema centraal staat, is er ook elk jaar en andere samenwerkingspartner. Eerder waren dit: het Rode Kruis, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Johan Cruyff Foundation, het Wereld Natuur Fonds, het Van Gogh Museum en ASML.

Meer over de challenge Olympische Spirit vind je hier.

om deze video te bekijken.

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!