Logo Platform Talent voor Technologie

Meer dan 300 jonge talenten schitterden tijdens landelijke finale FIRST LEGO League

De energie was voelbaar en het enthousiasme was aanstekelijk tijdens de landelijke finale van de FIRST® LEGO® League Challenge afgelopen zaterdag. Zo’n 350 jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar namen deel aan deze inspirerende competitie, waar niet alleen robotica maar ook innovatie, wetenschap en teamwork werden gevierd.

Door jongeren vroeg in aanrakingen te laten komen met STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), wordt niet alleen gewerkt aan functionele vaardigheden zoals probleemoplossing, teamwork en creativiteit, maar ook aan een toekomst waarin de ingewikkelde en wetenschappelijke sectoren blijven ontwikkelen en innoveren.

Het programma heeft de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet in de basis van technologieonderwijs, mede dankzij de steun van ASML en HCA ICT. Beatrice Boots, directeur van Platform Talent voor Technologie: “Deze steun opent nieuwe deuren voor jongeren in Nederland om de interessante wereld van technologie te verkennen. We zijn verheugd om samen meer jongeren te bereiken en hen te inspireren om hun potentieel in wetenschap en technologie te ontdekken.”

Bij elke editie van FIRST LEGO League staat er één maatschappelijk thema centraal. Dit jaar was dat MASTERPIECESM, waar ruim 11.000 deelnemers innovatieve en technische manieren onderzochten om hun hobby's en passies te delen met anderen.

De landelijke finale, het onmogelijke van FIRST LEGO League Challenge in Nederland, vond plaats in het 1931 Congrescentrum in 's Hertogenbosch. Naast de spannende competitie werden er ook diverse workshops aangeboden om jongeren verder te inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie.

Fll Landelijke Finale 2024   Door Thomas Vugs   2024 03 09 Lrw112

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!