Logo Platform Talent voor Technologie

Bouwen aan technologische groei en talentontwikkeling

Op maandag 20 november kwamen experts en partners van het Techniekpact bijeen in Assen voor de jaarconferentie. Gastvrouw van dit evenement was de Provincie Drenthe. Een dag vol ontmoetingen, kennisdeling en het verkennen van de toekomst stond centraal, waarbij zowel de actualiteit als de vooruitgang binnen het Techniekpact werden belicht.

Met een gevarieerd programma, samengesteld uit een mix van onderwijs- en arbeidsmarktactiviteiten van zowel landelijke initiatieven als regionale samenwerkingen, bood de conferentie een platform om te netwerken, kennis op te doen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Er waren update-sessies over tal van onderwerpen en men werd bijgepraat over actuele activiteiten, waaronder het Actieplan Groene en Digitale Banen.

De conferentie begon met een plenaire aftrap, waarin teruggeblikt werd op de vruchtbare samenwerking binnen het Techniekpact van de afgelopen 10 jaar. Een panel bestaande uit minister Micky Adriaansens (EZK), Willemien Meeuwissen (gedeputeerde Drenthe), Jos Kleiboer (directeur Koninklijke Metaalunie), Marco de Jong (manager investering NOM) richtte onder leiding van Thea Koster (voorzitter Techniekpact) gezamenlijk de blik op de toekomst.

Adriaansens: ‘Ons doel is simpel: meer talent aantrekken voor technische banen, essentieel voor sectoren als energie, recycling en gezondheidszorg. Het Actieplan Groene en Digitale Banen wordt ingezet om personeelstekorten aan te pakken door digitalisering te omarmen’. Regionale samenwerking tussen bedrijven en onderwijs, stages en goede arbeidsvoorwaarden zijn volgens haar essentieel om technische posities te vervullen. ‘Conferenties zoals deze’, aldus Adriaansens ‘bevorderen de instroom in de techniek, stimuleren actieve deelname en onderstrepen het belang van samenwerking tussen onderwijs, overheid en industrie voor de toekomstige groei en duurzaamheid van de Nederlandse technische industrie.’

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!