Logo Platform Talent voor Technologie
2 februari 2023 HCA ICT

Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT'ers sluit aan bij Human Capital Agenda ICT

De vijf brancheverenigingen in de ICT presenteerden vandaag het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers. Het plan sluit geweldig aan op de Human Capital Agenda ICT (HCA ICT) en is een belangrijke stap voor de gezamenlijke ambitie om 1 miljoen ICT’ers in Nederland te krijgen, aldus Dominiek Veen, programma coördinator HCA ICT.

Veen: ‘Geweldig dat de ICT-brancheverenigingen samen dit plan hebben opgesteld. De interventies in de vijf pijlers sluiten goed aan op de doelen en acties van de HCA ICT. Het is mooi dat we nu als een brede coalitie alle inspanningen om het tekort aan ICT’ers kunnen verenigen en kunnen gaan versnellen.’

Het Aanvalsplan is een initiatief van brancheverenigingen NLdigital, Dutch Data Center Association, Dutch Cloud Community, Fiber Carrier Association en Cyberveilig Nederland.

Nederland heeft een ongekend tekort aan ICT’ers. De groei van de arbeidsmarkt kan de groei van de vraag naar digitalisering niet bijbenen. Het aanvalsplan heeft tot doel de tekorten terug te brengen.

Lees de volledige reactie

Vind je dit een leuk artikel? Deel het!